DPR Residence / Method Design Architecture + Urbanism PLLC

Posted by

first_imgArchDaily CopyHouses•United States 2010 Year:  Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/212373/dpr-residence-method-design-architecture-urbanism-pllc Clipboard Save this picture!© Taylor Deupree+ 18 Share United States Photographs:  Taylor Deupree, Reese CampbellText description provided by the architects. In this significant AIA Honor Award winning Addition / Alteration to an existing 1960’s Modern house on a sloped site in Pound Ridge, NY – Method Design was asked to reconsider three major aspects of the current condition – creation of a formal entry, an addition of a master suite, and a sustainable re-cladding of the entire house. Our approach centered on a qualitative response to the inherent characteristics of the site, which included intrusion of large old growth trees into the immediate area of the house, the dramatic coloration of the site’s seasonal foliage, and the daily use of the occupants which prescribed clear articulation of private and public space. Save this picture!© Taylor DeupreeRecommended ProductsSide tablesBoConceptLos Angeles Lounge Table 6230Bathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesChairsAndreu WorldRonda Outdoor – Outdoor ArmchairOur response to these challenges entailed floating a new master suite on a forest of columns that reinforce an existing line of trees and create a procession towards the newly organized formal entry suspended underneath. The columns themselves operate as a sophisticated structural system where each tips towards a projected point at the center of gravity, giving an innovative balance, stability and equilibrium to the new addition. Save this picture!© Reese CampbellThe cladding and window articulation begins to conceptually organize and index both interior program and existing vs addition. Public areas are detailed with a rain screen of warm cedar finishes reflecting the outdoor environment in which they are situated.The larger windswept surfaces of the project are given the more robust cladding of a cement fiber board rain screen, with the darker tone being applied to the original volume of the house, and the lighter tones reserved for the new additions and alterations. Save this picture!© Reese CampbellThe underside soffit of the new addition which is a gently folded surface is clad with weathered steel. This provides a warm contrast to the lush green sloping site below, which tangibly contains an exterior volume of space that the original house had turned its back to via its siting. The newly found volume of space becomes the public façade and entryway to the reorganized residence. Visitors approach by traversing this measured landscape oblique to the main house and addition, which allows them to experience a greater spatial depth of the project before entering into the axially organized interior of the 1960’s Modern box. Save this picture!elevation 02The reorganized interior of the residence was pierced with deeply framed bays and windows that direct views to the exterior. These framed conditions are reflected into millwork, niche walls, and found spaces to create focused views on valued objects, books, and even functional storage.Save this picture!© Taylor DeupreeProject gallerySee allShow lessUniversity of Applied Arts Extension Proposal / Wolfgang TschapellerArticles2012 TED Prize Winner: The City 2.0’s Wish has been Revealed!Articles Share Photographscenter_img CopyAbout this officeMethod Design Architecture + Urbanism PLLCOfficeFollowProductSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesUnited StatesPublished on March 01, 2012Cite: “DPR Residence / Method Design Architecture + Urbanism PLLC” 01 Mar 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardBedsFlorenseBed – UpholsteredSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassMetal PanelsTrimoMetal Panel Finishes – ArtMeSkylightsLAMILUXRooflight F100 CircularWire MeshGKD Metal FabricsMetal Fabric in TransportationSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement-Bonded Particle Board – Viroc NatureMetal PanelsRHEINZINKSeam Systems – Flatlock TilesSofasMenuDining Bench – EaveTablesArtisanCoffee Table – BloopMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: Method Design Architecture + Urbanism PLLC Year Completion year of this architecture project “COPY” Houses DPR Residence / Method Design Architecture + Urbanism PLLC “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/212373/dpr-residence-method-design-architecture-urbanism-pllc Clipboard DPR Residence / Method Design Architecture + Urbanism PLLCSave this projectSaveDPR Residence / Method Design Architecture + Urbanism PLLClast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *