Asagaya Light Eco House / KH Architects

Posted by

first_imgArchDaily Kishin corporation CopyAbout this officeKH ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSustainabilityOn FacebookSuginami CityJapanPublished on February 05, 2020Cite: “Asagaya Light Eco House / KH Architects” 04 Feb 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?东京轻巧/光明的生态住宅 / KH Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Contractor: Asagaya Light Eco House / KH ArchitectsSave this projectSaveAsagaya Light Eco House / KH Architects Japan Area:  103 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/933144/asagaya-light-eco-house-kh-architects Clipboard Houses CopyHouses, Sustainability•Suginami City, Japan Architects: KH Architects Area Area of this architecture project “COPY” Asagaya Light Eco House / KH Architects Manufacturers: Panasonic, YKK AP, LIXIL , Tanita, Woodone Photographs Year:  Photographs:  Naoomi Kurozumi Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/933144/asagaya-light-eco-house-kh-architects Clipboard Architect In Charge:Kentaro HayashiStructural Engineer:Shin’itsu HiraokaReal Estate Consultant:Souzou-kei Real estate corporationCity:Suginami CityCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Naoomi KurozumiRecommended ProductsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82MetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedText description provided by the architects. This house is a three-story wooden house located in a residential area near the center part of Tokyo. The client is a couple working together, and they requested a space where they could spend a relaxing in holiday. In addition, high air tightness and high heat insulation specifications were required so that the entire three-story space could be used without the stress of temperature differences.Save this picture!© Naoomi KurozumiSave this picture!Ground floor planSave this picture!Section 01Save this picture!© Naoomi KurozumiBased on these requests and the shape of the long and narrow site, a light court was set up in the center of the site, and rooms were arranged on the left and right sides of a light court. The use of eco-technologies such as high insulation resin sashes, additional insulation, and a ventilation system for total heat exchange ensure high insulation performance. In addition, we aimed for a cozy living space by using wood finishes in each part of the house while considering fire proof regulations.Save this picture!© Naoomi KurozumiSave this picture!© Naoomi KurozumiGenerally, in urban houses built in Japanese urban areas, the area and dimensions of each part are limited due to laws and regulations such as diagonal line restrictions, floor area ratios, fire resistance, etc., and it is often difficult to adopt various eco technologies.Save this picture!© Naoomi KurozumiIn this house, we aimed to become an eco-house with a good balance between design and performance by utilizing a light court and a void to allow wind, light and heat to pass through, without relying too much on equipment specifications. As a whole, it is a light performance eco-house and has a light court, so we named it “Asagaya Light Eco House”.Save this picture!© Naoomi KurozumiProject gallerySee allShow lessThe Yellow Pavilion / Architecture for HumansSelected ProjectsWaterfront Botanical Gardens / Perkins and WillSelected Projects Share Save this picture!© Naoomi Kurozumi+ 28Curated by Hana Abdel Share 2018 “COPY”last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *